Sivut

Hae tästä blogista

keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Raahen lohitreffit 2015

Lauantaiaamuna kokoontui viisi venekuntaa Iso-Kraaseliin lohitreffeille. Tämän lisäksi myöhemmin oli ilmoittanut tulevansa kolmesta neljään venekuntaa. Keli oli tuulen puolesta hieman kovahko, mutta tästä huolimatta veneet lähtivät yrittämään merelle. Yksi palasi takaisin kelin kovuuden vuoksi ja meilläkin Team Jahva Boisilla oli hetken jo mielessä, että pitäisikö lähteä saareen odottamaan tuulen asettumista. Jatkoimme kuitenkin vesille, kun oli luvattu tuulen asettumista.

Startti

Team Sippala ja Seppälä

Vesalle tuli vähän vahinko, kova on äijä...

Päivä meni nopeaan. Pitkin päivää tuli ilmoituksia kaloista, jotka tosin olivat pääsääntöisesti talvikoita. Päivän ainoa pyöreä kala tuli meidän venekunnalle. Talvikot olivat todellakin syönnillään, niitä tuli päivän aikana veneisiin 15, taisi jokainen venekunta niitä "päästä" palauttamaan takaisin. Lisäksi Laukan Timpan ja Paganuksen Pekan venekunnalla oli kiinni kaksi pyöreää kalaa, mutta ne taistot päättyivät lohien voittoon.

Team Jahva Boisin 5,5 kilonen


Illaksi mentiin Iso-Kraaseliin, jossa neljän venekunnan väki vietti illan raatailemalla ja saunomalla Iso-Kraaselin loistavassa saunassa (suosittelen lämpimästi). Ilta jatkui aina yöhön saakka, kunnes viimeisimmätkin alkoivat nukkumaan Luotsituvassa.

Sunnuntaiaamu alkoi hienolla kelillä

Seuraavana aamuna vähän aamupalaa, paikat kuntoon ja eiku vesille. Tuuli oli yön aikana asettunut ja oli lähes tyventä ja aurinko paistoi täydeltä terältä. Saaressa yönsä viettäneiden lisäksi oli vesille tullut monta muutakin venekuntaa. Jos oikein laskin, taisi olla toistakymmentä uisteluvenettä, mitä minun tietoon tuli. Veneitä tuli Raahesta kuin myös Tauvosta. Oli hienoa, kun lähes tyvenessä kelissä uisteli ja katseli ympärilleen. Ilman kiikareitakin pystyi laskemaan kuusi uisteluvenettä kerralla ja sehän on merkki siitä, että lohenuistelu Raahen seudullakin alkaa nousemaan, ja se on hienoa se.

Laukan Timpalla ja Paganuksen Pekalla veto päällä

Nättiä keliä

Päivä taisi menna aikalailla taas talvikoita päästellen. Niitä tuli jälleen yhteensä varmaan parikymmentä ja jokaiselle venekunnalle, ainakin äänensävy alkoi olla jo sitä luokkaa. Osa näistä talvikoista oli jo aika riskejä, ja välillä sai tehdä vähän työtäkin, että saa kalan ylös, mutta pitkää ja tasaistahan sieltä sitten vaan tuli, eiku takaisin vaan uudelleen näkemis -toivotuksin sitten, kun on käynyt syömässä itsensä pullukaksi. Pikkuhiljaa päivän aikana porukkaa alkoi poistumaan kotiopäin.

Vähän evästä välillä

Illalla tuli viestiä, että Bäckmanin Jari oli saanut pyöreän 6 kg:n lohen Ämpärin ja Karjulan välistä. Ottipelinä oli ollut violetti-valkoinen Isotiura.

Jarin kuutosen lohi

Harvassa on tällä hetkellä pyöreät kalat. Mutta eiköhän se siitä tihene, kun vedet tästä vähän lämpiää. Jospa ne sitten tulisi oikein lauttoina tänne. Kovasti vain yritystä ja lisää merimaileja, niin jossain vaiheessa se alkaa nykimään tosissaan. Kautta on vielä jäljellä ainakin se pari viikkoa, ja jos näin kylmää on, voi olla, että pidempäänkin.

Kiitokset vielä kerran kaikille osallistujille. Henki treffeillä oli loistava ja avoin, ja ainakin allekirjoittaneelle jäi hyvä fiilis. Venekunnat vaihtoivat ajatuksia paljon ja varmasti jokaiselle jäi taas jotain uutta mieleen lisättäväksi/kokeiltavaksi siihen omaan juttuun. Ensi vuonna otetaan uudestaan ja ilmoitellaan vähän aiemmin viikonloppu, milloin tapahtuma on, niin pääsee useampi osallistumaan. Majoituskapasiteettia olisi ollut vielä, joten siitä ei jää heti kiinni. Asiasta keskusteltiin ja haluttiin pitää tapahtuma kuitenkin tällaisena treffihenkisenä eli ei oteta siihen mitään kilpailua mukaan.

Tähän loppuun pikku mainos. Tuo Luotsitupa ja sauna ovat kyllä mainio paketti. Siellä on hyvä viettää juuri tällaisia tapahtumia ja se tuleekin olemaan keskuspaikka tulevaisuudessakin, paitsi, jos joskus on satoja osallistujia :-) Majoituskapasiteettia on neljälletoista ja lisäksi jää tilaa telttasängyille jne, joten varmasti kolmatta kymmentä tuonne majoittuu nätisti, mikäli tarvetta on. Lisäksi osalla veneet ovat sellaiset, että sielläkin pystyy nukkumaan. Ja jos haluaa kavereiden kanssa viettää kalastusviikonlopun, tuossa on oiva tukikohta siihen. Pikkulahden palveluilta kannattaa kysellä asiasta lisää, mikäli kiinnostusta on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti