Sivut

Hae tästä blogista

torstai 13. kesäkuuta 2013

Uutisia

Hiljaisuus on verhonnut vetouistelu.comin, tai siis ainakin siinä suhteessa, että Kokkolasta ja siitä ylöspäin on lohentulo ollut heikkoa. Sippalan Jarmon blogissa myös käsiteltiin aihetta ja tuota kirkkaan veden puuttumista. Mutta toivoa pitää, että nuo tuulet vaihtaisivat vähän suuntaa, että saataisiin vettä vähän sekaisin ja sen puolesta sitten vähän hapekkaampaa ja puhtaampaa vettä.

Mutta huonoon lohen tuloon on ehkä tulossa helpotusta. Alkuviikosta alkoi kuulua uutisia, että Ahvenanmerelle olisi tullut lohilautta/-oja ja joitain kalojakin olisi tullut. Eli tästä sitten jotain puolitoista kaksi viikkoa, niin täälläkin viimeistään kannattaa olla vesillä. Itse ainakin pyrin sitten käymään joitain kertoja, jospa sitten tuo Ahvenanmaan "munat pataan reissu" unohtuisi, tai ainakin vähän piristyisi.

Mutta missään nimessä ei kannata vielä heittää välineitä varastoon, vaan katsoa, että kamppeet on kunnossa ja koukut terävinä, kun täälläkin alkaa kohta räikät huutaa ja vavat taipua. Sitä odotellessa.....

5 kommenttia:

 1. Moi
  juu nyt pitää kohta olla merellä...onko tietoa kauanko lohi kulkee sieltä tänne ? Ens viikko tuntuis olevan sellanen, jotta saattaa vapa taipua kun tuo pintavesikin ainakin laitoksen tiedoissa on alle 10....Talvikot on varmaan onneksi jo menneet ja seuraava tärppi on oikea LOHI !

  VastaaPoista
 2. Taisi olla Kokkolan kalamiesillassa puhetta, että arvio olisi noin 40 km/vrk, kun vain tuuliolosuhteet on suosiolliset. Mutta varmaan ensi viikko voisi olla aika hyvää aikaa, ja siitä eteenpäin pari viikkoa...ehkä. Toivotaan parasta. Ja sehän se on, että täältä rannalta ei kyllä yhtään lohta saa, vaan vesillä täytyy olla...

  VastaaPoista
 3. Moro
  Huomena ois tarkotus lähtiä lusikoita uittaa.
  Luultavasti mennään karjulan kohilta ulos. Aura on paatin nimi ja F3 kuunnellaan jos sattuu olemaa muita liikkeellä. veneeenä eagle star capin mustalla kylki teipillä.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Ei ollu. käytiin nahkiaisen vieresä pyörähtään. vesi oli 9-11 astetta. kerettiin vettää semmoset 4 tuntia ku aallot rupes olemaa sen verran isoja ettei ennää kattoluukkua viittiny auki pittää vastatuuleen ajellesa.

   Poista